Sandviken – Sundvolden 2014

Tradisjon må en kunne kalle det når NVK årlig har arrangert et løp i 59 ganger. Det har vært mye snakkerier om akkurat dette løpet. Kjedelig, samme løype nesten hver gang, osv. osv. Nå er det slik med tradisjoner; ting gjentas og gjentas. Sandviken-Sundvolden er i dag mer en mønstring enn et løp.

I den senere tid har vi derfor startet på Rådhusplassen i hovedstaden – til glede for både Oslo-publikum og turister. Ikke minst når de store cruisebåtene ligger ved Akershuskaien, da strømmer det til med tusenvis av amatørfotografer.

Når man skal vestover er Bygdø Allé med alle kastanjetrærne til Jens Bokk-Jensen en selvsagt trassé. I Sandvika fikk deltakerne for øvrig prøvekjørt en ny kort tunell. Tenk om alle tuneller i Norge hadde vært like flott opplyst…!

Løypa ført oss forbi Skaugum. Der sto det en stram gardist som passet på at ingen kjørte feil og havnet inne på tunet der i gården. Om vi ikke fikk lov å kjøre inn dit, så fikk vi i hvert fall lov til å entre det innerste av lille Asker By. Der var de snillheten selv, for her fikk vi utdelt en stor pose med boller, juice, kaker etc. Sponset av Asker Sentrum AS, Tandberg Eiendom, Den Glade Baker, Pals, Ultra, Trekanten og Asker Kommune.

Målgang og premieutdeiling var på Norsk Samferdselsenter på Hønefoss, og kvelden ble avsluttet med årsfest for NVK på Klekken hotell.