Rallye Monte-Carlo Historique 2016

Det er påmeldt 304 biler i Rallye Monte-Carlo Historique 2016. Det inkluderer 14 norske ekvipasjer. 12 biler starter løpet i Oslo.

KNA arrangerte det første Rallye Monte-Carlo i 1931, hvor starten gikk fra Stavanger. Der er altså 85 år siden – faktisk et lite jubileum!
Rally Monte-Carlo Historique (RMCH) arrangeres i år fra 27. januar til 3. februar. De 14 norske deltagerne er en blanding av veteraner og nykommere. Det er KNA som er lokal arrangør, og det er 12 biler som har valgt Oslo som startsted – 11 norske lag samt en deltager fra Monaco.

Rallyet blir akkurat som tidligere med en lang tilkjøring gjennom Europa, før deltagerne fra flere startsteder samles og kjører den samme løype til Monte Carlo. Etter overnatting er det tre lange fjellrunder før selve løpet avsluttes med en natts kjøring på kjente rallyveier nord for Monaco. Bilene fra Oslo skal kjøre til sammen ca. 3600 km før de er endelig i mål i Monte Carlo.

Starten i Oslo går onsdag 27. januar. Startstedet denne gangen er utenfor Nasjonalteateret – i Roald Amundsens gate (mellom Karl Johans gate og Stortingsgata).
KNA ønsker deg hjertelig velkommen til å se starten og de historiske bilene kl. 9.30.

Startlisten finner du her: http://kna.no/RMCH/starliste-rallye-monte-carlo-historique-2016/ 

Arrangørens webside finner du her: http://acm.mc/en/rallye-monte-carlo-historique/