Ny formann i Norsk T-Ford Klubb

Ny formann i Norsk T-Ford Klubb er Kjetil A. Olsen. Kjetil er født i 1971 og tilhører den yngre garde i klubben. Han har alltid vært interessert i biler og fikk sin første bil som 6-åring. Det var en Renault 4.

Han fikk ikke nøklene til bilen så noen kjøretur ble det ikke, men den var fin å skru på. Uten farens vitende klarte han å få ut motoren ved å løsne motorboltene og velte bilen rundt med en verksted-jekk. Kjetil benytter nå andre, mer passende måter å ta ut motorer på. Han er bilmekaniker og biloppretter, og påtar seg restaureringsarbeid i tillegg til at han arbeider på Gardemoen flyplass. Bildet over ble tatt da Kjetil overtok formannsvervet fra Halfdan.

Kjetil har to T-Forder. Den ene er en 1926 modell Touring. Den er lettere modifisert ved at det er festet isofix-system for to barneseter i baksetet. Dette gjør at Kjetils 3 år gamle tvillinger sitter trygt når de er på tur med Forden.
Bilen ble kjøpt ny hos Bast Auto på Elverum av en gårdbruker fra Rena som brukte den frem til 1940 da tyskerne stjal batteriet fra bilen. Kjetils far kjøpte den i 1962 og hadde den som bruksbil til 1965. Kjetil overtok den da han ble konfirmert og har tatt vare på den siden. Det er noe uklart hva som er i melkespannet på stigtrinnet, men stemningen pleier å stige når det tappes av spannet.

I tillegg til 1926-modellen har Kjetil et speedster prosjekt på gang. I forbindelse med dette prosjektet trenger Kjetil en messingradiator. I første omgang trenger han kun å låne en for å få riktig tilpasning av panseret på bilen.
Har du en messing radiator som Kjetil kan få låne?
Ta kontakt på tlf. 911 73 013.

Kjetil har også andre kjøretøy enn T-Forder. I garasjen var det en Cleveland 1923, mopeder, et par traktorer og en Aero T30 1939 modell. I tillegg til dette har Kjetil en Porsche 356 1600S cab. 1957 modell se bildet nederst på siden.
Kjetil har også fine verksteds- fasiliteter og han arbeidet med restaurering av to Porsche 356. Den ene hadde vært utsatt for en motorbrann og var så godt som ferdig. Den andre var en meget sjelden fireseter som var i meget dårlig forfatning. Det gjenstår mange timers arbeid før denne bilen kommer ut på veien igjen.

Styret i Norsk T-Ford Klubb setter pris på at Kjetil ville påta seg formannsvervet i klubben, og vi vil gi han all den støtte han måtte trenge i sitt arbeid som formann.