20170813

Et vellykket Dameløp

20170813

45 damer (+ Reidar) i 22 biler stilte til start på Olavsgård Hotel lørdag morgen. Løpet var på drøye 21 mil og gikk over to dager. Alle 22 bilene kom i mål.

Lørdag gikk turen over Kjeller, Fetsund og til Gan, der damene ble møtt av The Pink Ladies. Men var det for å trekke oppmerksomheten vekk fra det de burde ha sett på den posten?
Videre gjennom Aurskog Høland, Løken og Hemnes der post 2 var. Her var det om å gjøre å sikte inn bakenden på målskiven! Å ja, den er større enn man skulle tro…

Så bar det videre gjennom Marker kommune og post 3 rett før Ørje. Der ble vi spurt om hva vi hadde sett på post 1, og der var det mange forskjellige svar å få.
Videre til Bøensætre, der det ble servert en særdeles kortreist lunsj i ekte Farmen-stil. Et meget spennende sted med et flott vertskap.
Neste post var tilbake i Ørje, der vi ble bedt om å gjøre rede for diverse korn- og frøsorter. Her var det nok mange som hadde mye å lære. Siste delen av turen gikk til Rømskog Spa og Resort, der det var middag og overnatting. Det var et fantastisk sted både når det gjelder mat og beliggenhet.

Søndag var første stopp hos Hilde og Rolf i Sandvika. Der var konkurransen bowling med kålrabi og trestubber. Men damene var nok mer opptatt av at det kunne handles saft, sirup og syltetøy fra gårdsutsalget «Hildes Bær fra Skog og Hage». Hilde og Rolf hadde en imponerende samling traktorer, biler, sykler, sleder og andre rariteter. Vi avsluttet besøket med kaffe og et godt utvalg av kaker før ferden gikk videre til Setskog Landhandlermuseum.

Siste stopp på turen var på Eidsverket, med omvisning og deilig lunsj. En av stedets eiere, Trygve Tamburstuen, holdt et morsomt og interessant foredrag om verkets historie. Avslutningsvis var det, som seg hør og bør, en premieutdeling.

Bilder fra helgen finnes her!

 

RESULTATER DAMELØPET 2017

1. Cathrine Bastiansen – Chevrolet 1932 – 25 p
2. Caroline Mysen – Porsche 912 – 23 p
3. Bente Bastiansen – VW 1974 – 22 p
4. Bente Knutsmoen – Mercedes Benz 1960 – 21 p
5. Henriette P. Ruud – Fiat Topolino 1951 – 19 p

For de med lik poengsum så var skilleposten (lengde på bolter lagt etter hverandre) avgjørende for plassering.

Komplett resultatliste finnes her:

Damelopet2017-Resultater.pdf